Watermeloen – tomatensalade met vijgendressing

  • 4 vijgen, een half uur geweekt in 150 ml water (water niet weggooien)
  • 150 ml water waar de vijgen in hebben geweekt
  • 3 el balsamico azijn
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

 

  • 1 bakje rode cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 bakje gele cherry tomaatjes, gehalveerd
  • ¼ watermeloen, in kleine blokjes
  • ½ cup grof gesneden verse basilicum
  • ½ cup grof gesneden verse munt

 

Voeg de balsamico en de lijfolie toe aan de vijgen en het weekwater en maak alles fijn met de staafmixer (of doe alles in de blender en blendt tot het een gladde massa is. Breng op smaak met zout en peper.
Vermeng de tomaatjes en de meloen en verdeel de basilicum en munt erdoorheen (bewaar een paar blaadjes om er ook overheen te strooien). Besprenkel de salade met de vijgendressing.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie