Salade van waterkers, sperziebonen en doperwtjes
- 100 gram sperziebonen
- 200 gram doperwten, diepvries
- 20 gram kiemgroente (kikkererwtenkiemen)
- 100 gram waterkers
- zeezout en zwarte peper
- 3/4 dl olijfolie
- 2 eetlepels dijonmosterd
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- 1 eetlepel witte wijnazijn
Kook de sperziebonen in 3 minuten in kokend water, voeg dan de diepvries-erwtjes toe en kook ze 2 minuten mee. Giet af in een vergiet, spoel met koud water en laat uitlekken.
Meng de sperziebonen en erwtjes in een grote schaal met de kiemgroente en waterkers. Maal er wat zeezout en zwarte peper over.
Klop een dressing van de olijfolie, mosterd, honing, witte wijnazijn en sesamzaad. Schep door de salade en strooi er nog wat zwart sesamzaad over.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!