Salade van kool, mango en chili

Uit: Cornersmith van Alex Elliott-Howery en James Grant

 

½ rode ui in dunne ringen

korrels van 1 maïskolf

2 tl zout

75 gram suiker

125 ml witte wijnazijn of ciderazijn

250 ml water, van de kook af

¼ kool (rode of spitskool), zeer dun gesneden

1 Libanese komkommer, in dunne plakjes

½ chilipeper, zaden verwijderd, in dunne ringen

sap en schil van 1 limoen

80 ml olijfolie

2 tl Tabasco

1 hand verse koriander

1 kleine hand verse basilicum

 

Vermeng 2 tl zout en de suiker met de azijn in een niet-reactieve pan of kom en roer totdat het zout en de suiker zijn opgelost. Schenk het water erbij en voeg dan de maïskorrels en de rode ui toe. Laat dit ten minste 20 minuten staan, of een hele nacht.

Doe de kool, komkommer, chili, en ingemaakte maïs en ui in een grote kom.

Maak een dressing van het limoensap en de limoenschil, de olijfolie en de Tabasco. Doe alles in een pot met deksel, voeg twee eetlepels van de inmaakazijn en zout en peper naar smaak toe. Schroef de deksel dicht en schud goed.

Voeg naar smaak dressing toe aan de salade (gebruik je niet alle dressing, dan blijft die nog een week goed in de koelkast). Voeg de verse kruiden toe en serveer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie