Salade met borlotti bonen

  • 300gr borlotti bonen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1tl grof (gerookt) zeezout
  • sap van 1/2 citroen
  • flinke scheut olijfolie extra vergine
  • 100gr rucola

 

Week de bonen een nacht in water volgens de aanwijzing op de verpakking. Daarna kook je ze in circa 2 uur gaar op laag vuur. Spoel de bonen af onder koud water en laat ze lauw worden.

Doe de knoflook, zeezout en citroensap in een vijzel en kneus tot een fijn mengsel. Je kunt voor de smaak ook nog een peperkorreltje eraan toevoegen terwijl je aan het kneuzen bent. Schenk er daarna een flinke scheut olijfolie bij en klop tot een mengsel. Proef en breng eventueel nog op smaak met extra citroensap of peper.

Doe de borlotti bonen in een schaal en voeg de rucola en knoflook-citroendressing toe. Schep door elkaar en laat een half uurtje intrekken voordat je gaat eten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie