Rode paprikasoep met sinaasappel en dragon-basilicumolie

Uit: Home Made van Yvette van Boven

 

4 rode paprika’s

2 el olijfolie

1 grote ui, gesnipperd

3 tenen knoflook

1 blik gepelde tomaten

400 ml  groente- of kippenbouillon

rasp en sap van 1 sinaasappel

peper uit de molen en zout

 

1 bosje basilicum

1 bosje dragon

Zeezout naar smaak

150 ml olijfolie

 

Rooster de paprika’s onder de grip tot ze zwart zien. Doe de paprika’s in een plastic zak en knoop deze dicht. Zet ondertussen een pan op het vuur. Verwarm de olijfolie en smoor hierin de ui. Als de ui glazig is kan de knoflook erbij en vervolgens de tomaat. Giet de bouillon er ook bij en laat het op laag vuur ruim een half uur trekken, haal de paprika’s uit de zak en pel het vel eraf. Dit gaat gemakkelijk onder de kraan, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe het bij de soep in de pan en pureer alles heel kort met de staafmixer, Roer de rasp en het sinaasappelsap er doorheen,.

Proef! Breng op smaak met zout en peper.

Laat de soep geheel afkoelen voor een warme zomeravond of dien hem heet op met een paar druppel kruidenolie erin: stamp voor de olie de kruiden met het zout in een vijzel fijn. Giet voorzichtig de olie erbij en roer met de stamper tot een mooie dondergroene olie is ontstaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie