Hartige kaasmuffins met rabarchutney
Hartige kaasmuffins met rabarchutney
Dit is terugkerend hapje op de open dag, dus zie voor recept vorige versies! De kaasmuffins waren dit maal op smaak gebracht met flink wat massala en een mix van verse dragon, peterselie en koriander. De rabarberchutney was gemaakt, zoals gebruikelijk, maar deze keer met granaatappelazijn en kardemonpeulen.
We schonken deze open dag zelfgemaakte gemberbier! Ook hiervoor geldt: experimenteer naar smaak met de verhoudingen. Wij hadden voor zo’n tien liter gemberbier een kilo gember zeer fijn geraspt (schraap het schilletje van de gemberwortel met behulp van de achterkant van een theelepel). Zet de geraspte gember op koud water en voeg hieraan fijne kristalsuiker toe (zo’n 300 gram voor die tien liter) en verder: twee-drie tl citroenzuur (of anders vers citroen- of limoensap, maar met citroenzuur kan het lang(er) bewaard worden), kruidnagels, pimentkorrels, tl amandelessence, tl cola-essence (eventueel). Laat een nacht of langer staan. Zeef het mengel door een doek en voeg naar smaak nog suiker of zuur toe; eventueel aanlengen met water (als te pittig of zoet). Heeeeeerlijk!!!!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!