Gestoofde calypso-kokos bonen met gember en mosterdzaad
4 blikken calypso bonen (of gemengd: zwarte en rode bonen, bijvoorbeeld). N.B. dit is de snelle versie, maar droge bonen kunnen ook voorgeweekt worden. Het recept is ongeveer hetzelfde te volgen.
2 uien fijn genseden
Paar centimeter gemberwortel fijn geraspt
6 knoflooktenen fijn geraspt
3 tl komijnzaad
2 tl korianderzaad
2 tl gember (gemalen)
2 tl mosterdzaad (zwart of anders geel)
Kokosolie of creme
Blik kokosmelk
Zout
Grove kokossnippers
Pel en rasp de verse gember en knoflook zeer fijn. Verwarm de olie/creme en fruit op laag vuur de ui. Voeg gember en knoflook toe en laat een aantal minuten op laag vuur fruiten. Rooster ondertussen de komijn-, koriander- en mosterdzaad totdat het fijn begint te geuren. Vijzel de geroosterde zaadjes fijn in een vijzel samen met de gemalen gember(poeder). Voeg deze kruiden toe aan de gefruite ui, knoflook en gember. Voeg bonen en kokosmelk toe. Laat op laag vuur goed doorwarmen en laat de smaken goed samenkomen!
Serveer met tarka. Fruit hiervoor geraspte gember in ghee, laat het bubbelen en voeg tot slot mosterdzaad toe. Laat doorbubbelen totdat het geheel begint te sissen en poppen. Sprenkel de tarka over de bonenschotel. Garneer met kokossnippers.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!