Driebonensalade

  • 50 gram sperziebonen of haricots verts (vers of diepvries), gehalveerd
  • 1 blik kikkererwten of witte bonen, netto 240 gram, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik rode kidneybonen, netto 240 gram, uitgelekt en afgespoeld (of mooie andere bonen, aduki)
  • 2 lente-uitjes
  • Voor de dressing:
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 volle eetlepels suiker
  • 1 volle eetlepel versgeraspte gember
  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • halve eetlepel venkelzaadjes
  • zout en peper

Dressing: snipper de rode peper (zaadjes verwijderen) en het sjalotje. Doe samen met alle overige dressing-ingrediënten in een steelpan, breng aan de kook en laat al roerend een minuut koken tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit.
Blancheer de sperziebonen in een pan met kokend water en wat zout beetgaar. Giet af en doe even in een kom met ijswater, dan blijven ze mooi knalgroen.

Voeg de drie soorten goed uitgelekte bonen samen in een kom. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en voeg toe. Giet de nog warme dressing erbij, schep alles goed door elkaar en laat de smaken minstens een uur intrekken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie