Bulgur met geroosterde bloemkool
– Verwarm de oven voor op 220 graden –
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 180 gram bulgur
- evt 1 blokje groentebouillon
- 7 eetlepels tahin
- 7 eetlepels water
- 2 eetlepels citroensap
- 3 theelepel verse peterselie
- handje granaatappelpitjes
- 2 handen rozijnen
- verse peterselie, gehakt
- grapefruit, geschild en in plakjes
- rode chilivlokken
Snijd de bloemkool in klein roosjes en mix met de olijfolie en peper en zout. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat. Zet de bloemkool 30 minuten in de oven. Draai tussendoor een keer om.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de komijn, koriander en knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten langzaam koken totdat de bulgur al het vocht heeft opgenomen.
Maak de tahinisaus door alle ingredienten in een blender te mixen (of gebruik een staafmixer.)
Serveer de gekookte bulgur met de bloemkoolroosjes, granaatappelpitjes, rozijnen, peterselie, grapefruit, chilivlokken en tahinisaus.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!