Pompoenpickles

Uit: Home Made van Yvette van Boven

 

200 ml witte wijnazijn

320 ml water

3 el suiker

6 kruidnagelen

1 stukje foelie of een snuf versgeraspte nootmuskaat

1 kaneelstokje

6 kardemompeulen

1-2 rode pepers

500 gr flespompoen: dat is ongeveer 1 kleine, geschild en in heel kleine blokjes gesneden

 

Breng alle ingrediënten, behalve de pompoen, in een steelpan aan de kook. Laat dit 10 minuten inkoken op zacht vuur. Voeg de pompoen toe en laat ze 5 minuten meekoken.

Doe dan alles over in een weckpot en weck de pickles zo’n 40 minuten. Laat ze zeker 3 dagen staan voor u ze gaat eten, maar liefst nog langer. Geef de pickles bij vlees, pastei of vis of op een hapje (muffins bijvoorbeeld)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *