Bulgur met geroosterde bloemkool

– Verwarm de oven voor op 220 graden –

 

  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 180 gram bulgur
  • evt 1 blokje groentebouillon
  • 7 eetlepels tahin
  • 7 eetlepels water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 theelepel verse peterselie
  • handje granaatappelpitjes
  • 2 handen rozijnen
  • verse peterselie, gehakt
  • grapefruit, geschild en in plakjes
  • rode chilivlokken

 

Snijd de bloemkool in klein roosjes en mix met de olijfolie en peper en zout. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat. Zet de bloemkool 30 minuten in de oven. Draai tussendoor een keer om.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de komijn, koriander en knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten langzaam koken totdat de bulgur al het vocht heeft opgenomen.
Maak de tahinisaus door alle ingredienten in een blender te mixen (of gebruik een staafmixer.)
Serveer de gekookte bulgur met de bloemkoolroosjes, granaatappelpitjes, rozijnen, peterselie, grapefruit, chilivlokken en tahinisaus.

1 antwoord
  1. Web Hosting
    Web Hosting zegt:

    Zo goed hoe jullie altijd bijzondere gerechten tevoorschijn toveren van iets wat in mijn ogen een simpel Hollands aardappel-groenten-vlees recept is. Zo ook weer met deze bloemkool. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo n lekkere groente vind, maar misschien moet ik het nog eens een kans geven.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *